Menu

Wat is er te doen?

DUC biedt de ideale uitvalsbasis om Nijmegen te verkennen. Hieronder staan enkele activiteiten die je kunt ondernemen tussen het lunchen, winkelen, borrelen en eten door.

Musea

 • MuZIEum
  Informeert over het leven met een visuele handicap. Via verschillende belevingen en activiteiten leren bezoekers over de leefwereld van blinden en slechtzienden.
 • Het Valkhof
  De collectie van het museum omvat Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid en moderne kunst.
 • Velorama
  Het enige fietsmuseum in Nederland. De collectie bevat een groot aantal bijzondere fietsen waaronder een aantal originele loopfietsen (draisines), vélocipèdes en hoge bi’s. Houten rijwielen en fietsen met speciale aandrijftechnieken.
 • De Bastei
  Gevestigd in het rijksmonument de Stratemakerstoren. Ontdek de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. Beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt!
 • Afrikamuseum
  Het museum bevindt zich in Berg en Dal (10 minuten rijden) en bestaat uit een binnenmuseum en buitenmuseum. Binnen is een grote collectie Afrikaanse kunst opgenomen. Buiten staan verschillende tyische Afrikaanse woningen en huizen.
 • Museumpark Orientalis
  Het openluchtmuseum bevindt zich in Heilig Landstichting (10 minuten rijden) in een bosrijke en heuvelachtige omgeving en bevat verschillende dorpjes, pleinen, stadsstraten, akkers en oosterse planten en dieren. Er wordt aandacht besteed aan de achtergronden en de tradities van het jodendom, het christendom en de islam.
 • Vrijheidsmuseum
  Het museum in Groesbeek (15 minuten rijden) toont de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Duitsland en Nederland met een focus op de bevrijding van de Nederlands-Duitse grensregio in 1944-1945.

 

Wandelen

 • Stadswandeling
  Beschrijving van een stadswandeling door Nijmegen langs verschillende hoogtepunten. De stadswandeling bestaat uit een beschrijving en kaart deel 1deel 2deel 3 en deel 4 van de wandelroute.
 • Stadswaard, Bisonbaai en Ooijpolder
  Je duikt de uiterwaarden van de Waal in via struinpaadjes. Ruimte en stilte vind je in de Ooijpolder. En daarna krijg je nog boerenland en bronnenbos.
 • Duivelsberg
  Tijdens deze wandeling beklimt je 4 “bergen” die voor Nederlandse begrippen behoorlijk stel zijn. Ze zijn vele duizenden jaren geleden opgestuwd door een dik pakket ijs dat hier tot stilstand kwam.

 

Wellness

 • De Thermen Nijmegen
  Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen is een ruim opgezet middelgroot sauna- en thermencomplex, waar zelfs bij grote drukte de rust die u zoekt gewaarborgd blijft. De Thermen ligt in een rustieke, bosrijke omgeving en beschikt over bijna alle denkbare faciliteiten op sauna gebied. Het is een traditionele sauna, dus zonder badkleding. 
 • Sanadome
  Sanadome is de perfecte locatie voor optimale ontspanning. Het is de enige wellness in Nijmegen met thermaal water uit eigen bron. Blijf drijven in het zoutwaterbad, kom tot rust in de stoom- en mintkamer en ontspan in Thermaal water. De ligbedjes in de prachtige tuin staan voor je klaar en je kunt genieten van een heerlijke massage of beauty behandeling. Badkleding is verplicht.
 • De Thermen Berendonck
  De betovering van India, je voelt het overal in Thermen Berendonck. Stap in de authentieke Chaay Ghar sauna. Dompel jezelf onder in het zoutwaterbad, die is gebouwd zoals de eeuwenoude Adalaj Stepwell. Ga mee op smaakontdekking in de restaurants met Indiase keuken. En ervaar unieke oosterse wellness rituelen. Alleen op speciale dagen is het dragen van badkleding verplicht.